Nová řada zdravotně nezávadného nádobí od českého výrobce je pro všechny, kteří mají rádi něco vyjímečného, kteří chtějí pro sebe a své blízké připravovat lahodné a zdravé pokrmy uchovávající si svou chuť se spoustou vitamínů a minerálů.
hmotnost: 2,30 kg
Nádobí CERAMMAX PRO se vyrábí z kvalitní chrom – niklové potravinářské oceli označované nejčastěji jako CrNi 18/10. (EN AISI 304) Toto označení znamená, že je v ní obsaženo minimálně 18% chromu a 10% niklu. Tato ocel bývá také někdy označovaná jako chirurgická, to proto, že se ze stejné oceli dělají různé tělní náhrady.
Vícevrstvé sendvičové termo-akumulační dno je 4-5 mm silné. (záleží na průměru)
Aby nádobí CERAMMAX PRO dobře pracovalo i na indukčních varných deskách, je ze spodní strany dna deska z feritické nerezové oceli (EN AISI 430) s vyšším obsahem magnetického železa. Všechny tyto části (samotná nádoba, hliníková a feromagnetická deska) jsou spojeny tvrdým pájením. Ke spojení dojde pod tlakem kdy se vše rozehřeje na teplotu cca 650°C. Tato konstrukce dna je stejná jak pro hrnce a rendlíky tak i pro pánve a tlakové hrnce.
Vnější stranu nádob CNC robot brousí a leští do zrcadlového lesku, dno se pro dokonalý styk se všemi varnými deskami brousí.
Vnitřní strana nádobí CERAMMAX PRO je potažena unikátním nepřilnavým povrchem s obsahem nanomolekul keramiky. Je to keramický anorganický materiál, který lze přirovnat ke sklu. Základní stavební jednotkou anorganické polymerní sítě je -O-Si-O- .Technologie sol – gel je zásadně odlišná od klasických sklářských postupů, kdy dochází k tavení sklářského kmene při vysokých teplotách, ale výsledný materiál je podobný.
Rychlovarné tlakové hrnce CERAMAX PRO s unikátním BIO programem jsou opatřeny pracovním ventilem, který při správném nastavení teplot a tlaků pracuje tak, že ve vařených potravinách zůstane maximální množství vitamínů a minerálů.
Většina potravin se vaří na zelený BIO stupeň, u tužších potravin se vaří na stupeň žlutý. Pokud je pracovní ventil v červeném poli, začne docházet k úniku páry – je třeba snížit přívod tepla - pára která jde z hrnce ven tak nevaří. Při dodržování těchto zásad se uspoří značné množství energie.