Brousek na nože Wüsthof Dreizack
Bezpečné a snadné použití. Tento dvoustupňový brousek na nože nevyžaduje nic víc, než pár jednoduchých úkonů, aby byly nože opět ostré.
Může být použit i pro zoubkovaný a vroubkovaný okraj
Dva stupně broušení:
1. stupeň: použití karbidu na tupý nůž
2. stupeň: použití jemné keramiky k dobroušení (možno použít i nůž se zoubky)
Brousek je navržen tak, aby Vám neklouzal po pracovní desce.
Použití brousku: Položte brousek na rovnou pracovní plochu. Držte brousek jednou rukou a rukojeť nože druhou rukou. Zadní konec čepele nože vložte do drážky s brusnými lamelami v úhlu 90°, poté čepel za použití mírného tlaku na čepel protáhněte do špičky. Opakujte tuto akci vždy od zadního konce čepele do špičky (nikdy tam a zpět) a to buď prostřednictvím karbidové nebo keramické drážky. Za účelem dosažení co nejlepšího výsledku by čepele měly být čištěny před a po každém broušení. Po použití brousku jej očistěte vlhkým hadříkem nebo jemným kartáčkem a vytřete do sucha. Neoplachujte tekoucí vodou.
Solingen = Německé město, jenž je sídlem mnoha renomovaných nožířství, kterým dominuje právě firma Ed. Wüsthof.
Wüsthof = Jedna z největších nožířských firem na světě založena roku 1814. Do dnešní doby stojí ve vedení firmy členové rodiny Wüsthof.
Vyrobeno v Německu
Záruka 24 měsíců